12 Nisan 2013 Cuma

Cassandra Clare Serinin Devam Filmlerinin Ard Arda Çekileceğinden Bahsediyor




Cassandra Clare, geçtiğimiz ay katıldığı WonderCon'da Showbiz Junkies'e verdiği röportajda Ölümcül Oyuncaklar: Küller Şehri ve Ölümcül Oyuncaklar: Camlar Şehri (ya da Cam Şehir)'nin ard arda çekileceğinin kesinleştiğini söyledi.

"Eğer serinin devamını yapacaklarsa bunu arda arda çekeceklerini söylediler ki bu da beni çok heyecanlandırdı. Çünkü Küller Şehri ve Camlar Şehri bir bütün gibi. Bu iki kitaptaki hikaye çok hızlı ilerliyor toplamda her şey iki-üç hafta içerisinde yaşanıyor. O yüzden çekimlerin ard arda olması kitaplar açısından harika olacak." 

İki filmin ard arda çekilecek olması tek bir prodüksiyon oluşmasını sağlayacak ki bu da hem bütçeden hem de zamandan tasarruf demek. Her film için 2-3 aylık çekim sürecinden sonra birkaç aylık bir tatilin ardından tekrar bir araya gelmek yerine iki filmi 4-6 ay arasında bitirmiş olacaklar.

Tabii serinin devam ihtimali her açıdan yine Kemikler Şehri'nin gişedeki başarısına bağlı, Cassandra bu konuda oldukça umutlu.

"Bu sektörün varsayımlarına güvenmemek lazım ama başarılı olsun isterdim. Umarım başarılı olur. Oyuncuları çok sevdim, karakteriyle harika görünüyorlar ve bence Harald (Zwart) harika bir iş çıkardı. Her şey harika gönüyor ama bu işleri bilirsiniz..."
 
Tahmin ediyoruz ki Jessica Postigo Küller Şehri'nin senaryosunu bitirdi ya da bitirmek üzere, ya da  üzerinde çalışmalara başladılar ya da Camlar Şehri senaryosuna başladılar. Bu ihtimallerde demek oluyor ki eğer Kemikler Şehri gişede iyi bir iş çıkarırsa stüdyo önümüzdeki yılın başlarında yeni filmlerin çalışmalarına başlayacaktır.

Çeviri: elwiens
TMISource

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder