28 Ekim 2015 Çarşamba

Shadowhunters: Aşağı Dünyalılar Rehberi

Blogumuzda dolaşırken, anlamadığınız birkaç kelime görmüş olabilirsiniz, hatta bunlardan biri de "Aşağı Dünyalı" olabilir. Hadi onlar hakkında biraz konuşalım! Yarı iblis olan aşağı dünyalılar, doğaüstü güçlere sahiptirler!

Pekâla, basitlerle başlayalım: Kurt adamlar!

Aslında kurt adamlar, şeytani hastalık bulaşmış insanlardır. Bu hastalık onlara, gelişmiş yetenekli ve çok güçlü bir kurda dönüşme özelliği verir. Kurt adamların ısırdığı veya yaraladığı insanların %50'sine bu hastalığı bulaştırdığı düşünülüyor.


Düzgün eğitim almış kurt adamlar, istediği her zaman şekil değiştirebiliyor. Tabii ki bu durum dolunay zamanlarında farklı... Dolunay sırasında zorunlu olarak kurda dönüşüyorlar. Kurt adamlar bir sürüye bağlı olarak yaşarlar ve kendi topraklarından uzak düştüklerinde bile asla yalnız kalmazlar.

Ve tabii ki kurt adamların can düşmanları da bu gruba dahil: Vampirler!

Gecenin çocukları da tıpkı kurt adamlar gibi, şeytani hastalık bulaşmış insanlardır. İnsanlar vampir kanı tükettiğinde, öldüğünde, mezarın dışındayken, hatta mezarın içindeyken bile vampire dönüşebilirler. Vampirler ölümsüz olarak kabul edilir. Ne kadar güzel bir özellik değil mi?


Ölümsüz yaratıklar olarak vampirler, kutsal mekanlara ve araçlara karşı aşırı duyarlıdırlar. Onları öldürmek istiyorsanız, kafalarını kesebilir, ateşle yakabilir, gün ışığına maruz bırakabilir ya da kutsal su kullanabilirsiniz.

Sırada, dizide peri olarak anılacak olan Seelies var.


Periler, aşağı dünyalılar arasında en manipülatif ve kurnaz ırktır. Ayrıca yaşlanmazlar, yani yaşları yoktur. Vücutlarında hem melek kanı hem de şeytan kanı vardır. Güzelliklerini melek kanından, kinlerini ise şeytan kanından aldıkları düşünülür.

Onları hangi sıfatla anlatabiliriz ki? Çılgın? EVET! ÇILGIN BÜYÜCÜLER!

Lilith'in çocukları olarak bilinen büyücüler, muhteşem büyüler yapabilen ölümsüz bir aşağı dünya ırkıdır. Büyücüler sıradan bir insanla, bir iblisin çiftleşmesi sonucunda dünyaya gelirler. İnsan ve iblis için oldukça zor bir iş gibi görünüyor ama bizi ilgilendirmez!


Büyücüler, tüm yeteneklerini Gölge Avcıları için kullanmayı severler. Tabii ki karşılıklarını son derece cömert yollarla telafi ettikleri sürece...

Ölümcül Oyuncaklar hayranları, özellikle kitapları okuyanlar! Ne düşündüğünüzü bize kesinlikle yazmalısınız.

Çeviri: Görkem Demir
SHTV

Gölge Avcıları rehberi için BURAYA tıklayın.
Ölümcül Oyuncaklar rehberi için BURAYA tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder