6 Şubat 2018 Salı

Gölgeler Dünyası'na Yeni Bir Kitap Geliyor: "Ghosts of the Shadow Market: An Anthology of Tales"


Cassandra Clare'in ana yazarlığıyla; Maureen Johnson, Robin Wasserman, Sarah Rees Brennan ve Kelly Link'in ortak kaleminden çıkacak olan Ghosts of the Shadow Market: An Anthology of Tales (Gölge Pazarının Hayaletleri: Masal Antolojisi), Gölgeler Dünyası'na dair kısa hikayeler barındıracak.

10 hikayeden oluşacak bu kitabın ilk 8 hikayesi, 10 Nisan 2018'den itibaren Amerika'da aylık olarak e-kitap formatında yayımlanacak, son 2 hikaye de e-kitap olarak yayımlanmayıp diğer hikayelerle birlikte 2019'da basılacak olan kitapta yer alacak.

Hikayelerin merkezi Gölge Pazarı olacak ve tüm hikayeler Jem Carstairs'i barındıracak ancak her hikaye farklı bir karaktere odaklanacak.

KİTABIN KONUSU:

Gölge Pazarı perilerin, kurt adamların, vampirlerin ve büyücülerin buluşma noktasıdır. Bu pazarda Aşağı Dünyalılar, büyülü nesneler alıp satıyor, karanlık pazarlıklar yapıyor ve Gölge Avcıları'nın bilmesini istemedikleri sırları fısıldaşıyor. Bunlara rağmen, yüzyıllar boyunca Gölge Avcıları'nın kalbi olarak nitelendirilen Kemikler Şehri'nden, Gölge Pazarı'na sık sık ziyaretçiler gelmiştir. Bu ziyaretçilerden biri de, Nefilimlerin bilgi kaynağı ve kanunların koruyucusu olan Sessiz Kardeşler'den Kardeş Zachariah'tır. Ama Kardeş Zachariah, her zaman bir Sessiz Kardeş değildi. Daha önceden bir Gölge Avcısı'ydı ve adı Jem Carstairs'di; büyücü Tessa Gray'e deli gibi aşık olan Jem Carstairs...

Bu kitapla Kardeş Zacrariah'ı takip edecek ve Gölge Pazarı'nın karanlık işlerini, büyük kutlamalarını göreceksiniz. Bu pazar, Anna Lightwood'un ilk romantizmini, Matthew Fairchild'ın büyük günahını ve Tessa Gray'in dünya savaşına girme nedenini altında saklıyor. Pazarın sıkı müşterilerinden biri olan Valentine Morgenstern de, pazardan bir ruh satın almış ve küçük oğlu Jace Wayland'ın ruhunu huzura kavuşturmuştur.

Pazarda kayıp bir mirasçı ve bir hayalet gizlidir, kalbini sattığında seni kimse kurtaramaz; Kardeş Zachariah bile...

İÇİNDEKİ HİKAYELER

1) Son of the Dawn (Şafağın Oğlu) - Jace Wayland - Ön okuma için buraya tıklayın.
2) Cast Long Shadows (Geçmişin Gölgeleri) - Matthew Fairchild
3) Every Exquisite Thing (Her Zarif Şey) - Anna Lightwood
4) Learn About Loss (Zarar Hakkında Bilgi Edin) - Kardeş Emilia
5) A Deeper Love (Daha Derin Bir Sevgi) - Tessa Gray
6) The Wicked Ones (Kötü Olanlar) - Celine Montclaire
7) Through Blood, Through Fire (Kan ve Ateşe Rağmen) - Alec Lightwood
8) The Land I Lost (Kaybettiğim Toprak) - Jem Carstairs ve Tessa Gray
9) Ghosts of Old Loves (Eski Aşkların Hayaletleri) - ???
10) Forever Fallen (Sonsuza Dek Düşmüş) - ???

Kitabın ana yazarı Cassandra Clare kitap hakkında şunları söylüyor: "Kitapta yer alacak hikâyeler kronolojik olarak sıralandı fakat ilk yayınlanacak olan hikâye 'Son of the Dawn (Şafağın Oğlu)' kronolojik olarak ilk hikaye değil aslında. Bu hikayede Jace'in New York Enstitüsü'ne ilk gelişi, küçük Alec ve Isabelle ile tanışması konu ediliyor. Gerçekten çok tatlı bir hikaye ve başlangıç için bunun eğlenceli olabileceğini düşündük."

Çeviri: Görkem Demir | Elwiens

1 yorum: